Redenen voor vaccinatie

Het aantal volwassenen maar ook kinderen met chronische ziekten of auto-immuunziekten neemt de laatste dertig jaar enorm toe in Europa en Amerika.
We vinden het inmiddels heel gewoon dat baby's:
 • regelmatig snotverkouden zijn
 • een oorontsteking krijgen
 • (voedsel) allergieën hebben
 • voor van alles allergisch zijn
 • eczeem hebben
 • astma ontwikkelen
 • en meer.
 
We vinden het inmiddels heel normaal dat jonge kinderen:
 • Diverse keren een antibioticakuur hebben gehad
 • Dat ze 'pufjes' krijgen vanwege chronische benauwdheid
 • Ze een paracetamolletje krijgen bij koorts
 • Sommige jonge kinderen krijgen zelfs de griepprik

Voor koorts - wat juist de opruimer van ziektekiemen en de aanjager van ons immuunsysteem is - zijn we bang gemaakt en paracetamol wordt zo veelvuldig gebruikt zodat het natuurlijke opruimsysteem van het lichaam niet optimaal gebruikt kan worden. 
Maar bovenstaande ontwikkelingen zijn helemaal niet normaal! Het zijn zeer ongezonde ontwikkelingen.
 
Er moet een oorzaak zijn dat we vooral in Europa en Amerika alsmaar zieker worden, er steeds meer gedragsstoornissen zijn en er steeds meer auto-immuunziekten en kanker voorkomt. En hoe kan dat terwijl we onszelf in vergelijking met andere landen juist zo beschaafd vinden en onze gezondheidszorg op een heel hoog peil vinden staan? Juist in Europa en Amerika wordt er steeds meer gevaccineerd en op steeds jongere leeftijd tegen relatief onschuldige (kinder-)ziekten.
 
Er komen steeds meer onderzoeken waaruit blijkt dat het doormaken van kinderziekten juist een zeer goede bescherming biedt tegen het krijgen van auto-immuunziekten, allergieën, astma, gedragsstoornissen en het ontstaan van kanker. Het verloop van een kinderziekte bij gezonde kinderen is over het algemeen mild van aard en complicaties komen zelden voor. Na het doormaken van een kinderziekte maakt het kind vaak een sprong in zijn ontwikkeling door en is het immuunsysteem sterker geworden.
 
Waarom heerst er dan zo'n angst voor (kinder-)ziekten? Wie voedt die angst campagnes? Waarom komen er steeds meer vaccinaties in plaats van minder? Wie heeft er eigenlijk baat bij het vaccineren op zo'n grote schaal? Hoe komt het toch dat wij chronisch zieke kinderen normaal vinden in plaats van gezonde kinderen?
Bedenk dat deze tendens van alsmaar meer zieke kinderen en steeds meer gedragsproblemen er pas is vanaf ongeveer 1980. En dat is vrij kort na het massaal gaan vaccineren met steeds meer vaccins van alle kinderen.
 
Gelukkig komen er ook steeds meer artsen, verpleegkundigen, (medische) wetenschappers, en anderen, die openlijk hun twijfel uitspreken over het nut van steeds vroeger en meer vaccineren. Deze mensen hebben het zwaar want zij worden vooral hard aangepakt door hun eigen beroepsgroepen. De arts Jannes Koetsier heeft een zeer leesbaar boek geschreven over het medisch bedrijf en je rol als klant: 'De gezonde patiënt'. Het lezen waard!
Dr Suzanne Humpfries schrijft veel over vaccinaties, zij is ook te vinden op You-tube. 
Dr Hans Moolenburgh schrijft gedegen boeken over o.a. vaccinaties.
 
 
Zie ook: www.NVKP.nl