Keltisch Zeezout

Door het gebruik van Keltisch zeezout vul je mineralen en sporenelementen op een natuurlijke wijze aan.
 
Achtergrond Keltisch zeezout
Ten zuiden van Bretagne, ligt het schiereiland van Guérande. Hier hebben tweeduizend jaar geleden de Kelten speciale zoutmoerassen aangelegd. Het zout wordt nu nog  op dezelfde manier gewonnen, zoals de Kelten het destijds deden.
 
Bijzondere zoutwinningsmethode
Het zeewater komt via een ingenieus kanalenstelsel binnen en wordt in ongeveer twee weken van het ene naar het andere ondiepe (klei)bassin geleid waarbij het steeds meer verdampt tot zout. In het laatste bassin blijft het zout nog enige weken liggen en wordt daar door de zon en wind gedroogd. Vervolgens wordt het iets vochtige zout handmatig opgeschept en verpakt. De paludier (de zoutwinner) gebruikt geen machines of chemische producten. Het zout is puur natuur.
 
De zoutmoerassen bevatten diverse soorten klei. De Kelten wisten al dat de interactie tussen klei en zeewater een zuiverende werking heeft op het zeewater. Hierdoor ontstaat mineraalrijk, magnesiumrijk, zacht, puur en ongeraffineerd Keltische zeezout.
Magnesium werkt ontkrampend op onze spieren en zenuwgestel. Keltisch zeezout bevat relatief weinig natrium.
 
"Gewoon keukenzout of zeezout verhoogt de bloeddruk.
Keltisch zeezout verlaagt de bloeddruk"  
 
Door het lage natriumchloride gehalte in Keltisch zeezout is er meer ruimte voor andere mineralen en sporenelementen uit de klei en de zee. Puur en onbewerkt Keltisch zeezout bestaat uit maar liefst 84 essentiële en voor ons opneembare mineralen en sporenelementen die in de juiste verhouding en samenstelling staan ten opzichte van elkaar. Keltisch zeezout vindt, wanneer het wordt opgelost in water, direct zijn weg naar de cellen en wordt gelijk in ons bloed opgenomen.
Het in water opgeloste zout lijkt voor 98% op ons bloed.
 
Een mineralentekort kan leiden tot verzuring wat weer de basis is van vele (chronische) aandoeningen en ziekten waaronder:
  • Reuma, Artrose
  • Prikkelbare darm, ziekte van Crohn, Colitis
  • Hoofdpijn en Migraine
  • Lip en Lymfe oedeem
  • KNO klachten, Astma en Bronchitis
  • Huidklachten zoals Psoriasis, Eczeem

De zee is de basis van alle leven op deze aarde. Door ons bloed te vermengen met verdund zeewater krijgen de cellen de oorspronkelijke levensinformatie en energie terug.

Tekst Met dank aan:

Mike Donkers