Home » Homeopatisch ontstoren of Cease therapie
Wat is CEASE therapie?

Cease therapie wordt ook wel het homeopatisch ontstoren genoemd. We doen dit met homeopatische middelen en het is een vorm van homeopathie. Door het homeopatisch ontstoren kan het lichaam gaan ontgiften en zo worden eventueel belastende stoffen afgevoerd en treedt er weer balans op. 

De arts homeopaat Tinus Smits is de grondlegger van deze manier van behandelen . Eerst noemde hij het "het Post vaccinaal syndroom". Later ging hij het Cease therapie noemen.  Zie voor meer informatie www.cease-therapie.nl
Helaas kan ik hier op mijn website vanwege vreemde Europese wetgeving niet meer vertellen waar de homeopatische middelen precies van gemaakt zijn. Uiteraard kan ik dit u wel vertellen tijdens een consult.

Wanneer pas je CEASE therapie toe?
Homeopatisch ontstoren kun je toepassen bij diverse chronische ziekten of (gedragsmatige) aandoeningen waarbij je het vermoeden hebt dat vaccinaties, medicatie, chemische of toxische belasting ook een mede oorzaak zouden kunnen zijn.

De laatste 30 jaar komen er steeds meer chronische en gedragsmatige aandoeningen voor waar volgens de medische wetenschap niet echt een sluitende  verklaring voor is. Wel blijkt uit diverse onderzoeken dat bijvoorbeeld: milieu vervuiling, vaccinaties, diverse medicatie, chemische belasting, straling (wifi, Gsm), een steeds grotere aanslag doen op ons immuunsysteem. (zie ook bij artikelen). Een slecht functionerend immuunsysteem is mede oorzaak van diverse ziekten en aandoeningen.

Welke klachten kunnen we homeopatisch ontstoren zodat er meer balans komt. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Diverse KNO klachten: Vaak verkouden, oorontstekingen, piepen en benauwd zijn, veel hoesten, pseudo kroep, astma en astmatische brochitis, COPD
 • Huidklachten: jeuk, eczeem, psoriasis
 • Vermoeidheidsklachten: moe na ziekte, gauw vatbaar, vermoeidheid  zonder duidelijke oorzaak
 • Gedrag: Concentratie en leerproblemen, dyslexie, dyscalculie, faalangst, AD(H)D, vormen van autisme
 • Auto- immuunziekten en chronische ziekten: Reuma, artritis, ziekte van Crohn, Collitis Ulcerosa, hormonale en of schildklierproblemen
 • Klachten na: Pfeiffer, Lyme 
 • Stemmingsstoornissen: Depressie, angsten en fobieën.

Bij homeopatisch ontstoren zien we vaak dat mensen opknappen, minder tot weinig last meer van hun klachten hebben mits er al geen blijvende hersenschade of gewrichts- en/of orgaan schade is.

Sommige mensen zijn vatbaarder voor het krijgen van ziekten dan anderen. Dat heeft ook te maken met de familiehistorie.  Je kan ook klachten hebben door dat wat je geërfd hebt. Daarom krijg je naast het ontstoren ook altijd homeopatische middelen die horen bij jouw constitutie.

Een CEASE behandeling bestaat uit meerdere componenten die elkaar aanvullen en versterken:

 • Er wordt een bij de persoon passend homeopatisch middel gekozen.
 • Daarnaast ontstoren we homeopatisch alle schadelijke belastingen.
 • Ook worden een aantal specifieke voedingssupplementen aangeraden die het immuunsysteem versterken en helpen bij het ontgiften.
 • Indien nodig dieetadviezen.

Het resultaat van deze meersporen aanpak is dat diverse klachten verminderen of zelfs kunnen verdwijnen. 

  

Het CEASE logo
Dit logo is door Tinus Smits uitgekozen. Het is gemaakt door een Portugees jongetje van 6 jaar met autisme. Het stelt een Engel voor, zonder hoofd en met afgekapte vleugels. Het logo doet mij altijd sterk denken aan
de 'Niké van Samothraké' in het Louvre. Ik weet inmiddels van de moeder van het jongetje dat hij dit beeld niet kent. De engel zonder hoofd is zijn eigen creatie.
 
Goed om te weten
Tijdens het homeopatisch ontstoren is het heel belangrijk dat u nieuwe schadelijke belastingen zoveel mogelijk voorkomt.