Ervaringen van mijn patienten

Het mooiste verhaal over hoe homeopathie werkt krijg je natuurlijk van de mensen die het ondervonden hebben. Ik heb dan ook aan mijn patiënten gevraagd of zij een stukje voor mijn website willen schrijven over hun ervaringen met homeopathie en of ik hun verhaal mag weergeven op de site. Een aantal van hen hebben toestemming gegeven dat ik een stukje plaats of zij hebben zelf een stukje geschreven en dat plaats ik hier. Uiteraard zijn de persoonlijke gegevens onherkenbaar gemaakt. Mocht u ook een ervaring met mijn praktijk voor homeopathie willen schrijven dan kun u dat op mijn contactformulier kwijt.

Reactie plaatsen

Reacties

Charon Bout
4 jaar geleden

Al 15 jaar lang last van spataderen op mijn benen. Zwaar en vermoeid gevoel in mijn benen. Voor altijd met steun kousen door het leven, dat is wat ik dacht. Op mijn nog zo jonge leeftijd van 31 jaar. Totdat ik bij Susan terecht ben gekomen. Zij heeft er voor gezorgd met de bloedzuiger therapie dat ik geen steunkousen meer hoef te dragen. Zo blij, wat ontzettend fijn dat dit bestaat! Daarnaast, heeft ze ontzettend veel kennis over de geneeskunde. Heel erg bedankt Susanna.

Paul van der Laan
5 jaar geleden

Anderhalf jaar lang had ik last van een pijnlijk plekje aan mijn elleboog. Bleek een tennisarm te zijn volgens de fysio hoewel de arts dit betwijfelde. Behandelingen werkten niet en volgens mijn broer (fysio in Zwitserland) duurde een tennisarm maar hooguit 1 jaar . Na fysio en oefentherapie besloten om maar iets alternatief te doen . Laat ik iets geks doen en een paar bloedzuigers erop los laten. Ik had er weinig vertrouwen in maar ja .... een mens in nood doet rare dingen. Had ik dat dus maar veel eerder gedaan. Na 7 behandelingen was het WEG !!!
Er is niets engs aan , je voelt even de kleine tandjes en dan kan je rustig met Susanna kletsen en een lekker thee-tje nuttigen. Ik ben blij en weer pijnvrij :-)

Saskia Kalverla
5 jaar geleden

Mijn man had al langere tijd enorm last van zijn schouders. Na een lang traject van allerlei behandelingen zijn wij bij Susanna terecht gekomen. Hij kon beide armen niet meer pijnloos optillen. Na de eerste behandeling door Susanna d.m
.v. hirudotherapie (bloedzuigertherapie) had hij direct minder pijn. Na 5 behandelingen was hij verlost van de pijn. Zelf heb ik na 2 behandelingen met deze therapie geen last meer van mijn overgangsklachten. Susanna stelt je op je gemak, is kundig en geeft goede adviezen. Mijn broer had last van oorsuizen (tinnitus), dankzij de hirudotherapie is het oorsuizen enorm afgenomen en heeft hij nagenoeg geen last meer. Wij zijn zeer tevreden met deze vorm van therapie en Susanna als behandelaar.

Klaas Heinen
7 jaar geleden

Na 2 jaar met een carbon brace om mijn knie te hebben gelopen en tot de conclusie te komen dat ik dit mijn levenslang zou moeten ging ik verder kijken. Verder kijken dan mijn neus lang was.
Ik ontmoete Susanna en haar beestjes (zoals ik ze gekscherend noem). Nu loop ik alweer 2 jaar zonder brace heb ik geen pijn meer ondanks kijk werk als servicemonteur.
De behandeling, ook met homeopathie erbij heeft maar een half jaar geduurd. Ik kan het alleen maar aanbevelen. Nu kom ik eenmaal per jaar voor een apk. Susanna ik blij met jouw en je bloedzuigers.
Een warme groet van uit de Achterhoek.

Conny
7 jaar geleden

Susanna, waarom heb ik jou niet eerder ontdekt. Ik kwam bij jou met n lijst vol klachten. Wat voel ik me nu n ander mens. Al 3 jaar last van zenuwpijn. Elke dag oefeningen doen, dat verveelt op den duur. Op mijn rug zijn 6x bloedzuigers gezet. Fantastisch........na ruim 3 jaar voel ik geen of nauwelijks pijn meer.
De artrose in m'n enkel is nu houdbaar. De vervelende steken zijn weg. Dit na 5x bloedzuigers.
Ook hebben ze wat littekenweefsel van m'n lip weggeknabbeld !!!!! Dit is n stuk minder dik.
Afijn, kortom..... Ik ben blij. Top.
Dank je wel voor je goede zorgen, tips en mooie verhalen. Xx

Reacties

Aad van der Neut
7 jaar geleden

Ik had heel erg veel last van mijn nek zoveel dat ik niet eens omhoog kon kijken. Ik kwam via mijn vrouw bij Susanna terecht. Zij heeft haar bloedzuigers op mijn nek losgelaten en de volgende dag was de pijn al beduidend minder. Ik heb het bijten niet als hinderlijk ervaring. Ik ben voor mijn nek nog twee keer behandeld en de pijn is nagenoeg weg! Tijdens een behandeling kwam het ter sprake dat ik ook last van oorsuizingen had. En ook daar zijn de bloedzuigers naar tevredenheid ingezet. En daar voelde ik helemaal niets van het bijten.
Omdat ik ook last van hele zware benen had zijn de bloedzuigers ook op mijn onderrug gezet. En dat is een pijnlijk plekje om je te laten bijten. Maar eenmaal gebeten voel je er niks meer van.
Binnenkort zullen mijn vrouw en ik weer een afspraak met Susanna maken. En dan gaan voor een detox. Dan kunnen haar bloedzuigers ook!

Nannien van der Schelling
8 jaar geleden

Een dag voor mijn verjaardag begon mijn knie op te spelen...ik dacht eerst aan jicht...maar na een bezoek aan de huisarts kreeg ik te horen dat het om een acute artrose ontsteking ging...De pijn was heel heftig vooral s nachts en ik kreeg morfine tabletten tegen de pijn...ik kreeg ook prednison aangeboden als ontstekingsremmer maar ik heb dit afgewimpeld...ik was eigenlijk ten einde raad...ik liep met 2 krukken en de arts had gezegd dat de pijn wel 2 weken kon duren en dat ik er nog 2-3 maanden last van kon hebben...Susanna die ik ken van een Facebook groep vertelde me dat zij hele goede resultaten behaalde met haar beestjes de bloedzuigers en meestal na 2 behandelingen al positieve resultaten had...ik besloot het erop te wagen en maakte een afspraak..ik vond het best wel spannend maar Susanna stelde me gerust en informeerde me over de procedure...De bloedzuigers prikte wel een beetje op mn knie en het nabloeden had Susanna uitgelegd hoorde bij de procedure...De volgende dag liep ik al zonder krukken en 3 dagen later zat ik alweer op de fiets...De tweede behandeling was nodig om de bloedzuigers nogmaals hun positieve stofjes in mijn knie te kunnen zetten en heeft mijn andere knie een preventieve behandeling gekregen...Daarna was mijn knie helemaal genezen...Susanna heeft mij nog wat mineralen en vitamines adviezen gegeven...ik ben echt blij dat ik haar advies opgevolgd heb...

Lyme
9 jaar geleden

Ik ben inmiddels net 22 jaar en kreeg drie jaar geleden heel veel vage klachten. Wazig zien, dubbel zien, gewrichtspijn, zenuwpijn, onwijze vermoeidheid, ongelofelijke hoofdpijn, krachtverlies enz. Artsen konden het niet verklaren en stopten het in de doofpot. Pas toen ik bloed ophoestte vond mijn huisarts het teveel. De malle molen van onderzoeken begon, en op de screeningstest scoorde ik hoog op de borrelia bacterie (Lyme). Echter in Nederland moesten er op nog vijf andere testen ook positief gescoord worden. Telkens dubieus, niet alle vijf. Veel tijd verstreek. Velen artsen en ziekenhuizen bezocht. Ik ben uiteindelijk twee keer behandeld en werd met restklachten achtergelaten. Mee leren leven was de enige optie zeiden ze.
Het is niet fijn om te merken dat je lichaam je in de steek laat dus na een tijdje toch weer de ogen geopend voor oplossingen. Ik wilde geen genoegen nemen! Via mijn kennissenkring kwam ik bij SuSanna terecht. Hoewel alternatieve geneeswijze mij vrij onbekend was en ik wat sceptisch begon wilde ik er toch met haar voor gaan. Met supplementen, homeopathische middelen, een aangepast voedingspatroon en bloedzuigers optimaliseerden we eerst de weerstand. Na een paar maanden was deze sterk genoeg om te gaan ontstoren. Voor mij was dit door middel van de Pfeifer (die had op mijn 14de mijn lever aangetast) en Borrelia te nemen verdeeld over vier flesjes. Elk flesje minimaal twee weken. Ik reageerde op sommige flesjes heftig, maar mijn lijf was sterk genoeg om niet weer helemaal onderuit te gaan en ik kon blijven functioneren! Ik ben nu bezig met de controle kuur om te checken of mijn lijf alle reacties er goed heeft uitgewerkt. Ik voel me goed. Het was prachtig om het verschil op te merken van echt weer eens uitgerust op te staan, zonder hoofdpijn en een lijf wat doet wat ik wil!
SuSanna heeft mij heel goed geholpen en weet echt waar ze over praat. Ook had ze goede tips over hoe ik mijn voeding aan kon passen en toch kon blijven genieten. SuSanna, bedankt!

sandra
10 jaar geleden

Ik ben 41 jaar en heb fibromyalgie. 4 jaar geleden in het ziekenhuis geweest optie pijnstillers. Ja daar sta je dan Probeerde zo min mogelijk te slikken maar ja wat moest ik anders ... Vrienden van mij vertelde over Susanna en haar bloedzuigers nou als ik ergens niet van hou is het beestjes. Maar goed toen ik aan het idee gewent was toch maar een afspraak gemaakt. Was best bang dat Susanna zo een gezondheids goeroe was en ik te horen zou krijgen dat ik niks meer mocht qua eten drinken dat alles biologische moest. Nou wat heb ik me vergist een super lieve vrouw die vind dat je van het leven moet genieten en dat je soms een borreltje mag drinken of een patatje mag eten maar legt uit alles met maten . Nou ze is aan de slag gegaan met de bloedzuigers en na 8 keer te zijn geweest voel ik me super. Niet meer moe geen spierpijn alles kan ik lekker bewegen. Zo fijn is dit . En me slijmbeurs aan mijn schouder doet geen pijn meer het is nog wel wat stijf maar met oefeningen gaat dat goed komen . Ik ben Susanna en haar bloedzuigers erg dankbaar ik ben weer een gelukkig mens zonder pijn .

Reactie plaatsen

Eczeem  Een paar jaar geleden ben ik meerdere keren bij SuSanna geweest omdat ik al 20 jaar vreselijk eczeem had aan mijn handen en op mijn hoofdhuid. Mijn handen waren vaak tot bloedens toe open en ik kon niet in het water met mijn handen. Van het ziekenhuis had ik al veel zalfjes gehad en die werkten niet of maar tijdelijk. Eerst kreeg ik korrels van haar die ik 2 keer per week moest innemen. Mijn eczeem werd wel een stuk minder maar was nog niet weg. Ik was hier al heel blij mee maar SuSanna vond dat het beter moest. Daarop besloot zij om de hormoonzalfjes die ik jaren had gebruikt te gaan ontstoren en de tropenvaccins die ik gehad had. Eerst werd het eczeem erger maar na 3 weken was het bijna weg. Na 2 maanden had ik geen eczeem meer en het is ook niet meer teruggekomen. Heel soms als ik het erg druk heb krijg ik wat lichte uitslag op mijn handen.  Een nog altijd tevreden Gerard, 48 jaar. 
Eczeem  Mijn dochter van 6 maanden had heel erg eczeem. In haar gezicht, op haar handen, ellebogen en op haar buik. Ze moest 's nachts sokjes aan haar handen want anders krabde ze zich helmaal tot bloedens toe open. De zalf van de huisarts hielp alleen maar zolang we het smeerde. Van mevr Oldersma kregen we korrels die in water opgelost moesten worden. Ik mocht mijn dochter maar een half theelepeltje per 10 dagen geven. Na 2 weken werd het eczeem minder rood. Na 4 weken waren de plekken nog maar half zo groot en de jeuk veel minder. Na 3 maanden was bijna alles weg. Familie Arendse, Alphen aan den Rijn  
 
Ontstoren van vaccinaties   Tim is mijn zoon van 11 jaar met Pdd-nos. Hij zit op speciaal onderwijs. Ik had van de CEASE Therapie gehoord van anderen mensen met een autistisch kind. Bij hun kind had het heel goed geholpen en dat is nu een redelijk normaal kind. Bij Tim zijn alle vaccinaties ontstoord en nog wat medicijnen die ik tijdens de zwangerschap heb gekregen omdat ik misselijk was en een vaginale schimmelinfectie had. Al heel snel zagen mijn man en ik Tim opknappen. Hij maakte meer en beter contact, was niet meer zo dwars en steeds boos en ging normaal eten. Hij was in het begin tijdens het ontstoren een tijdje heel rustig en toen een paar weken heel druk en daarna werd hij gewoon rustiger. We zijn nu een maand of 8 bezig en het gaat best heel goed. Zeker nu zijn school heeft gezegd dat hij waarschijnlijk naar een gewone middelbare school kan omdat ze denken dat hij dat aan kan. Ze vinden hem wonderbaarlijk veranderd! We hebben op school niet gezegd wat we aan het doen zijn. Tim is een stuk rustiger nu en kan zich beter concentreren. Hij heeft niet meer zo vaak ruzie en wordt ook niet meer gepest. Ondertussen heeft mevr Oldersma mij ook behandeld omdat ik al 20 jaar migraine heb. Ik heb een middel voor als ik een aanval denk te krijgen en daarnaast ontstoord ze de “pil” bij mij.   Marjory moeder van Tim uit Gouda
Ontstoren vaccinaties  Ik ben Kim en ik ben 16 jaar. Ik kwam bij SuSanna omdat ik erg druk ben en daardoor slechte cijfers haal op school en ik heb eczeem. Omdat ik zo druk ben worden de vaccinaties ontstoord. Ik ben nu halverwege en het gaat goed met mij. Ook op school. Ik kan beter leren en mijn hoofd is rustiger. Mijn eczeem is een stuk minder geworden. 
 
Ontstoren Tropen vaccinaties  Ik kom al langer bij SuSanna voor allemaal kleine dingen. Ik ben ook al een paar jaar snel moe. Sinds een paar weken zijn we mijn tropenvaccinaties aan het ontstoren en ik voel me beter en heb meer energie. 
 
Ontstoren ziekte van Pfeiffer  Sinds ik 5 jaar geleden heel erg pfeiffer heb gehad ben ik snel moe. Mevr Oldersma heeft me eerst een gewoon homeopatisch middel gegeven maar dat werkte niet voldoende. Toen heb ik de homeopatische pfeiffer ontstoring gekregen. De eerste kuur deed wel wat maar niet genoeg. Na de 2de keer knapte ik erg op. Ik voel me nu goed en ben niet meer zo snel moe.
 
Een huilbaby  Mijn zoontje van 5 maanden huilde overdag en ’s nachts. We hadden geen idee waarom. Via via ben ik bij mevr Oldersma terecht gekomen. Na het consult moest ik Jasper 3 dagen lang een korreltje in zijn fles geven. Op de 2de dag huilde hij overdag al minder. Na ongeveer een week was hij overdag rustig en werd hij ’s nachts 1 of 2 keer  wakker. Na een paar weken sliep hij ook ’s nachts door. Ik kreeg na 8 weken een herhaling van het middel en als er nu wat met hem is ga ik naar mevr Oldersma. Groeten van Helma uit Noorden 
Nog een huilbaby Onze zoon van 7 maanden werd elke nacht om 2.00 uur gillend wakker. Waarschijnlijk een nachtmerrie. Hij was helemaal in paniek en het duurde zeker een uur voordat hij weer insliep. Volgens de huisarts hoorde dit bij de leeftijd en zou het vanzelf weer overgaan. Toen hij 10 maanden was werd hij nog steeds elke nacht wakker en zijn angst werd niet minder. In slaap brengen werd ook steeds moeilijker. Toen hij 12 maanden was zijn we naar SuSanna gegaan. Onze zoon kreeg korrels die we in zijn flesje moesten doen. De eerste nacht heeft hij nog langer gehuild dan daarvoor en was vreselijk in paniek. De 3 nachten erna waren weer zoals we gewend waren en we dachten al dat het toch niet hielp. We mochten nog een korrel geven en die nacht werd hij even wakker maar sliep snel weer in. Dit ging zo door en na 10 nachten sliep hij gewoon door. Hij heeft nog 3 keer een herhaling gehad.Familie Koster uit Zegveld
 
Ziekte van Lyme In 1998 kreeg ik ziekte van Lyme. Ik heb anti-biotica gekregen en heb in het ziekenhuis gelegen. Het leek over maar als restverschijnsel was ik enorm moe, had zenuwpijn in mijn armen, vooral in mijn handen gewrichtspijn, mijn benen leken soms van rubber en regelmatig kreeg ik flinke koorts. Volgens mijn arts was hier niets aan te doen. Het gebeurde vaker werd er gezegd. In 2003 kreeg ik aangezichtspijn, hiervoor kreeg ik zware medicijnen maar het ging niet over. Hoorde bij de Lyme volgens de arts. In 2005 kon ik niet meer werken en raakte in de ziektewet. Ik werd depressief en had altijd pijn. Mijn vrouw stuurde me naar mevr Oldersma, baat het niet dan schaad het niet. Ze begon met het ontstoren van de Lyme en de anti-biotica. Dat duurde best lang want ik reageerde de eerste maand heftig. Overal uitslag, gewrichtspijn en koortsaanvallen. Maar mijn energie werd wel beter! In de 2de maand werd de reactie minder heftig en nam mijn energie toe. De depressie ging ook meer over. In de 3de maand merkte ik dat de zenuwpijnen minder werden en mijn aangezichtspijn verdween en ik had geen koortsaanvallen meer. Na 5 maanden was ik na al die jaren pijn en ellende zo goed als klachtenvrij. Helemaal klachtenvrij ben ik niet maar zeker 75% beter dan ik was. Ik kan weer 40 uur werken zonder problemen maar ik moet het niet te gek maken.  Joost 53 jaar  
 
Extreme heimwee  Onze dochter moest op schoolkamp maar wilde niet. Ze heeft enorm last van heimwee. Ze gaat ervan overgeven. Ook slapen bij een vriendinnetje lukt niet, we moeten haar dan midden in de nacht ophalen. Van mevrouw Oldersma heeft zij korrels gekregen en die moest ze 2 keer van te voren innemen en ook tijdens het schoolkamp. Ze heeft geen echte heimwee gehad en ze slaapt nu ook bij vriendinnetjes. Ze heeft één keer een herhaling gehaald. Grada moeder van Petra uit Nieuwkoop
 
Nog meer heimwee  Omdat ik 2 dagen per week werk gaat onze zoon van 2 overdag naar mijn ouders. Opeens ging dat niet meer. Huilen, gillen, weglopen. Hij was niet tot bedaren te krijgen. Ik dacht eerst dat hij eenkennig was maar het ging niet over. Hij heeft korrels gekregen en toen was het snel weer gewoon. Hij gaat nu gewoon naar mijn ouders toe als ik werk.  Nicole, moeder van Benno uit Alphen aan den Rijn 
 
Niet willen praten  Onze zoon sprak met ruim 3 jaar nog niet. Hij kreeg logopedie maar er gebeurde niets. De logopediste zei dat homeopathie kon helpen. We zijn bij mevrouw Oldersma geweest en na een heel gesprek kreeg onze zoon korrels die hij 2 keer moest innemen. Na 2 weken begon hij een paar woorden te zeggen. Na 4 weken kreeg hij een herhaling van de korrels en nog geen week later sprak hij in zinnen. Hij was altijd erg verlegen en bang en dat is na de korrels ook positief veranderd.  Monique en Jasper, de ouders
 
Hooikoorts en griep
  • Al een paar jaar halen we elk jaar in oktober de homeopatische griepvaccinatie. We komen gezond de winter door en hebben verder geen klachten. Familie Groen uit Nieuwkoop
  • Mijn man en ik gebruiken de homeopatische griepprik. We zijn op een verkoudheidje na verder gezond. Ik heb veel meer energie dan toen ik nog de griepprik kreeg. Na de griepprik was ik vaak wekenlang moe en niet lekker, alleen wist ik toen niet dat dat van de griepprik kwam. Familie de Jager uit Noorden
  • Vorig jaar heb ik de homeopatische griepprik gehaald. Ik ben niet ziek geweest dus dit jaar doe ik het weer op deze manier. Mevr Leliveld uit Nieuwkoop
  • Vorig jaar heb ik voor het eerst de pollenkuur gebruikt. Ik moest hem 3 keer nemen maar daarna weinig last van hooikoorts. Dit jaar ga ik hem weer halen. Lidy uit Noorden, 27 jaar
  • Ik gebruik sinds 3 jaar de pollenkuur in januari en heb bijna geen last meer van hooikoorts.Rachel, 33 jaar 
  • Ik vond het eerst onzin maar heb het toch vorig jaar geprobeerd. Ik moest de pollenkuur 2 keer nemen maar toen had ik weinig last meer van hooikoorts. Heel soms heb ik nog brandende ogen maar dat gaat vanzelf weer over. Ik heb hem al opgehaald voor komend jaar. Wim, 22 jaar uit Alphen a/d Rijn