Banerji Protocollen

Wat zijn de homeopatische Banerji protocollen en wat is hier zo bijzonder aan?
In 2012 heb ik het symposium van de Banerji's in Nederland bezocht en volg sindsdien jaarlijks intensieve nascholing bij hen en werk met de Banerji protocollen.

 Wie zijn de Banerji's?
De Indiase Banerji-familie zijn artsen en homeopaten die inmiddels vier generaties lang ervaring hebben met het behandelen van kanker en andere ernstige ziekten.
Momenteel geven de vader Prasanta Banerji en zijn zoon Pratip Banerji leiding aan twee grote reguliere klinieken in Calcutta. In deze klinieken worden duizenden consulten en behandelingen per jaar uitgevoerd. De Banerji's doen al tientallen jaren samen met hun team onderzoek naar o.a. kanker en welke behandelingen het meest effectief zijn, weinig tot geen bijwerkingen geven en veilig zijn. Dit onderzoekswerk is ondergebracht in de Prasanta Banerji Homeopathic Research Foundation.
 
De Banerji-protocollen zijn een verzameling voorschriften. Sommige gaan over ernstige aandoeningen. Andere over minder ernstige maar wel veel voorkomende kwalen. Omdat aan deze protocollen zo veel onderzoek vooraf is gegaan, zijn zij van een bijzonder kaliber. Niet verwonderlijk dat de Banerji-protocollen de laatste zestien jaar de hele wereld zijn overgegaan.
 
Het effect van de Banerji protocollen
De behandeling van kanker wettigt elk middel dat aantoonbaar succesvol is. Medisch Dossier heeft in mei 2012 uitvoerig aandacht besteed aan de verbluffende resultaten die de artsen Prasanta en Pratip Banerji daarbij bereiken met een aangepaste vorm van homeopathie:
 
Verschillende homeopathische middelen
zijn even effectief als chemotherapie
Prasanta en Pratip Banerji
 
Ontdekt buiten India
Het werk van de generaties Banerji is niet onopgemerkt gebleven. Het trekt de aandacht van wetenschappers over de hele wereld. Zo ook van het Amerikaanse National Cancer Institute. Op verzoek van het Amerikaanse National Cancer Institute hebben de Banerji-artsen zestien patiënten gepresenteerd die leden aan een hersentumor. Uitsluitend door een homeopathische behandeling zijn zij van de tumor genezen.
 
Bewezen?
Het gerenommeerde kankerinstituut in de Verenigde Staten heeft de zestien cases uiterst grondig geëvalueerd. Het heeft alle cases authentiek bevonden en als bewezen verklaard dat deze patiënten door homeopathie zijn genezen.
 
Meer informatie
Bezoek de officiële Nederlandse website
Of de website van de Banerji's zelf