Home » De therapeut: SuSanna
Mijn eerste kennismaking met homeopathie
 
YOUDID-SuSannaOldersma-14.jpgIn 1990 kwam ik voor het eerst echt in aanraking met homeopathie. Mijn, toen ruim 1 jarige, dochter was al een paar weken erg ziek, hoesten, erg verkouden, oorontstekingen, koorts etc. Ondanks de twee antibiotica kuren van de huisarts werd zij maar niet beter. De huisarts had hier geen verklaring voor en bleef vaag over de oorzaak. 
Ikzelf dacht dat ze misschien deze KNO problemen van mij had geërfd en voorzag al dat zij jarenlang ziek zwak en misselijk zou zijn. (Zie ook CEASE Therapie). Op aanraden van een vriendin ging ik naar een klassiek homeopaat en tot mijn verbazing genas mijn dochter binnen twee weken van de hoestbuien, verkoudheid, oorpijn en koorts en werd ze weer levendig en vrolijk en dat terwijl ze maar een paar keer kleine korreltjes hoefde in te nemen. 
Van deze 'wonderlijke' geneeswijze wilde ik meer weten!
 
Ik ging mij in de homeopathie verdiepen en werd zo enthousiast dat ik besloot zelf de opleiding tot klassiek homeopaat te gaan volgen in 1990. De eerste vier jaar heb ik aan de academie voor natuurgeneeskunde in Bloemendaal gestudeerd. Hier heb ik naast homeopathie o.a. mijn diploma medische basisvakken, natuurgeneeskunde, massage, voedingsleer, gehaald. Daarna heb ik mijn opleiding tot klassiek Homeopaat afgerond aan de school voor homeopathie in Amersfoort.
 
Ik ben al jaren lid van de beroepsvereniging de NVKH.  Ruim 6 jaar heb ik voor deze vereniging nascholing voor de collega's verzorgd. Een intensieve maar leuke klus. Zo heb ik geregeld dat Tinus Smits, Luc de Schepper, Jeremy Sherr, Nandita Shaw, Arjen Pasma, Annette Sneevliet, en meer nascholing hebben kunnen geven.
 

Je raakt nooit klaar met studeren! Naast mijn diploma  Klassiek Homeopaat en natuurgeneeskundige heb ik ook voor de volgende therapieën mijn diploma's en certificaten gehaald:

 • Dorn Methode en Triggerpoint therapie;
 • Touch of Matrix
 • Klassieke massage, bindweefsel massage, voet- en hand reflexologie;
 • Medische basisvakken;
 • Orthomoleculaire voedingsleer, toepassing van supplementen;
 • De Banerji protocollen. Deze protocollen zijn uitermate geschikt om mensen met levensbedreigende ziekten en kanker te behandelen.
 • CEASE therapeut. Dit is een vorm van homeopathie waarbij je vaccinaties en/of medicatie gaat ontstoren als deze klachten geven. Denk aan KNO klachten, chronische ziekten, etc. Ik heb de opleiding bij Tinus Smits zelf gedaan. Sowieso volgde ik al vanaf 1993 jaarlijks diverse bij- en nascholing van hem;
 • Inspiring Homeopathy. Opleiding gevolgd in de jaren '90 bij Tinus Smits.
 • RH Homeopaaat. Medio 2014 studeerde ik af als RH homeopaat, (register homeopaat). Deze vorm van Homeopathie is een extra verdieping op de klassieke homeopathie. Ik werkte al enige jaren op deze manier voordat ik besloot ook het officiële diploma te behalen. Zie ook www.klassiekehomeopathie.nl
 • HBO opleidingen tot : Personal coaching, NLP, Autisme, Communicatie, Management training, Leraar speciaal onderwijs. Deze studies heb ik in het kader van mijn werk als manager en trainer bij een grote onderwijs stichting (Koninklijke Auris Groep) behaald;
 • Astrologie
 • Kruidengeneeskunde (fytotherapie) en de bereiding van kruidenmiddelen;
 • Schussler celzouten en hun toepassingen.