Vijf goede redenen om voor homeopathie te kiezen

 • Homeopathie is goedkoop en kent geen ernstige of schadelijke bijwerkingen
 • Homeopathie kent geen (geldverslindende) farmaceutische industrie
 • Homeopathie is veilig voor u en uw kinderen
 • Homeopathische geneesmiddelen worden veelal van natuurlijke grondstoffen gemaakt
 • Homeopathie kijkt naar het geheel, we genezen de hele mens.
  We doen niet aan 
  symptoombestrijding


1. Homeopathie is goedkoop en kent geen ernstige of schadelijke bijwerkingen.

De werking van homeopatische middelen wordt uitgebreid getest (provings) voordat ze gebruikt worden en kent nauwelijks bijwerkingen. 

De reguliere geneeskunde is zelf door haar medisch handelen en voorschrijven van veelal toxische geneesmiddelen de vierde overlijdensoorzaak in onze westerse wereld!

Dat de reguliere geneeskunde het gelijk aan haar kant zou hebben omdat zij op wetenschappelijk onderzoek gebaseerd zou zijn, is een illusie. Men schat dat slecht 20 - 30 % van het medisch handelen wetenschappelijk gefundeerd is.
Uit diverse studies blijkt dat 70-80% van de reguliere geneeskunde niet bewezen is!

Per jaar sterven er in Nederland ruim 360 mensen door medisch falen! 20.000 duizend mensen belanden in het ziekenhuis na verkeerd voorgeschreven medicatie.

 

2. Homeopathie kent geen enorme (geldverslindende) farmaceutische industrie.

De kosten voor het maken van homeopatische middelen zijn laag. Een homeopatisch middel blijft altijd zijn werking houden.

Het regulier medisch handelen wordt in hoge mate bepaald door de belangen van de farmaceutische industrie. De farmaceutische industrie besteed miljoenen per jaar aan reclame. 80 tot 87% van de arts-specialisten die in de Verenigde Staten de behandelingsprotocollen schrijven voor andere artsen, ontvangen op een of andere manier een royale compensatie van de farmaceutische industrie. Dit geldt ook voor Nederland.

Diverse website's die voor relatief onschuldige aandoeningen geneesmiddelen aanprijzen zoals bijvoorbeeld, obstipatie of diarree, maagzuur, kalknagels, hoofdpijn, neusverkoudheid, hooikoorts blijken gefinancierd te worden door een farmaceutisch bedrijf.

Patiëntverenigingen worden voor een zeer groot deel onderhouden door een of meer farmaceutische bedrijven en zijn zo dus 'gedwongen' om eenzijdige informatie te verstrekken aan hun leden.

 

3. Homeopathie is heel veilig voor u en uw kinderen.

Een homeopatisch middel heeft nauwelijks bijwerkingen. Als er al zogeheten begin verergeringen zijn dan verdwijnen die na een aantal dagen meestal vanzelf.

Per jaar worden er ruim 130.000(!) mensen in in Nederland in het ziekenhuis opgenomen ten gevolge van (verkeerd) voorschrijven/gebruiken van geneesmiddelen. Een groot deel van deze mensen ondervindt hier blijvende schade van. Artsen zijn zich te weinig bewust van de toxische werking van bijna alle geneesmiddelen. 

                                                 

4. De Homeopathische geneesmiddelen worden veelal van natuurlijke grondstoffen gemaakt. Met maar heel weinig basis grondstof kunnen heel veel globules in verschillende potenties gemaakt worden. Het bereiden van homeopatische globules belast het milieu nauwelijks en is dus een heel milieu vriendelijke geneeswijze. Middelen worden in de regel niet elke dag ingenomen dus er hoeven ook geen enorme aantallen van gefabriceerd te worden. Ze blijven hun werking houden ook na tientallen jaren.

Bijna alle reguliere medicijnen zijn chemisch en of synthetisch en daar zijn grote hoeveelheden van nodig om ze te maken. De bewerking van de grondstoffen tot pillen en poeders is zeer milieu belastend.

Ook al is er een uitstekend natuurlijk middel te gebruiken toch kiest de farmaceutische industrie keer op keer voor de dure en dus voor hen winstgevende variant.

Bijvoorbeeld;

 • Uit diverse onderzoeken blijkt dat je bij een te hoog cholesterol gehalte, al dan niet in combinatie met een hoge bloeddruk, gewoon vitamine C en D, visolie of teunisbloemolie en of rode rijstpillen kunt nemen. Daarnaast minder bewerkte koolhydraten eten en elke dag lekker een stukje wandelen. Het cholesterol en de bloeddruk zakt en verder zijn er geen bijwerkingen alleen een gunstige werking op hart en bloedvaten.
 • Toch maakt de farmaceutische industrie dure cholesterolremmers (statines). Deze hebben als bijwerking o.a. impotentie, slapeloosheid, vermoeidheid, spier en gewrichtspijnen, jeuk en eczeem, depressie en als klap op de vuurpijl: een verhoogde kans op hart falen! Deze bijwerkingen komen zeer veel voor.

5. Homeopathie kijkt naar het geheel, we genezen de hele mens.
We doen niet aan symptoombestrijding.

Het genezingsproces binnen de homeopathie vindt plaats op alle niveaus; fysiek, mentaal, emotioneel, spiritueel. Tijdens een homeopatische behandeling van bijvoorbeeld eczeem geneest niet alleen de fysieke klacht 'het eczeem' maar kan ook iemands gedrag positief veranderen of wordt men mentaal stabieler.

Het is bijna een open deur maar de reguliere geneeskunde doet bijna alleen maar aan symptoombestrijding. Nog steeds denken de meeste artsen/specialisten dat de ene klacht niets met de andere klacht te maken heeft. Alsof de mens een combinatie is van allemaal losse zelfstandige en apart van elkaar werkende systemen en organen is? Door deze wonderlijke gedachtegang wordt elke klacht apart behandeld en komt het vaak voor dat het geneesmiddel voor het één een schadelijke werking heeft op een andere klacht! Door deze gedachtegang komen er steeds meer specialisaties op details en verliest men helemaal het zicht op het geheel. Zo kan één patiënt onder behandeling zijn van een internist, een cardioloog, een longarts, een endocrinoloog, een uroloog en een oncoloog en dat ook nog in verschillende ziekenhuizen! Dat er 'maar' rond de 1700 dodelijke medische missers zijn per jaar, is het echte wonder.

                             

Deze informatie komt uit diverse bronnen:

http://www.bmj.com/content/337/bmj.a752.abstract

Overzicht wetenschappelijke artikelen over homeopathie

Maandelijks tijdschrift; 'Wat artsen je niet vertellen'. - Lynne MacTaggart.

Homeopathie de kracht van subtiele geneeskunst.  - Tinus Smits

Pharmacy Word Science 2002

Zieke praktijken. Tijdschrift Ode 2003, 2004, 2010 

De Hoogste Tijd (info@dehoogstetijd.info) 2009 - 2012

Artikelen in Dagblad Trouw en het NRC 2012-2015

De Deense internist Peter Gøtzsche:  Dodelijke medicijnen