Home » Kanker & Homeopathie

Kanker en Homeopathie
Als klassiek homeopaat heb ik inmiddels ruime ervaring in het behandelen van mensen met kanker en ik volg hier veel nascholing over.


Het behandelen van kanker is in mijn opinie altijd een meersporen aanpak. Voor mij bestaat de complementaire behandeling uit:

 • Homeopathie
 • Immuunsysteem versterken en supplementen
 • Voeding
 • Ontgiften
 • Mindset

Het op deze manier kanker behandelen wordt ook wel de 'Niet Toxische Tumor Therapie' (Nttt) genoemd. Een homeopathische en Nttt kan altijd gevolgd worden. Juist ook tijdens of na reguliere behandeling. De homeopathische en Nttt verbetert de kwaliteit van leven, zorgt voor minder bijwerkingen van bijvoorbeeld operatie, bestraling en of chemo.

Homeopathie
Ik behandel met de aangewezen homeopathische middelen. Dit zijn kankervorm specifieke middelen, constitutie middelen, middelen om te ontgiften, middelen die de energie zo goed mogelijk houden en middelen die de zuurstoftoevoer naar de cellen optimaliseren. Kankercellen houden niet van zuurstof, zij gedijen juist in een zuurstofarme omgeving.

Zie ook: Banerji protocollen


Immuunsysteem versterken en supplementen
Om tumoren te laten slinken is het belangrijk een zo sterk en gezond mogelijk immuunsysteem te hebben. Het versterken van het immuunsysteem doe ik vooral met het aanpassen van de voeding, het geven van specifieke supplementen en kruiden. Ik zet ook vaak de Schussler celzouten en wietolie in.


Voeding
Voeding is heel belangrijk omdat dat wat je eet en drinkt het immuunsysteem versterkt of juist imagesCA6GMAR1-2.jpgverzwakt. Hieronder volgt een sterk verkort lijstje wat gezonde voeding kan zijn. Tijdens de behandeling komt voeding uitgebreid aan bod:

 • Suiker is een voedingsmiddel dat juist voeding aan kankercellen geeft. Dus geen suiker of suikervervangers meer gebruiken.
 • Bewerkte of snelle koolhydraten zijn geen voeding voor het lichaam maar juist een belasting. Dus koekjes, cake, snoep, chips, pizza, snacks en alle kant-en-klaar producten laten staan.
 • Kies voor biologische onbewerkte voeding en maak sauzen en soepen zelf.
 • Eet veel biologische groenten, fruit (zoals bessen, druiven, abrikozen. Liever geen te zoet fruit). In biologische groenten en fruit zitten salvestrolen die een belangrijke rol hebben in de afweer.
 • Goede peulvruchten zoals linzen, kikkererwten, (geen soja).
 • Eet voldoende eiwitten uit noten, zaden, eieren, vis, kaas, zure zuivel. Eet ook regelmatig wat biologisch vlees of vis.
 • Vlees is een goede eiwitbron maar dan wel biologisch vlees! Biologisch vlees is van dieren die zonder medicatie, met goed gras gevoerd zijn en geen (groei)hormonen hebben gehad. Dit vlees is rijk aan eiwitten en goede vetzuren en mineralen. Niet biologisch vlees bevat naast medicatie en water vooral omega 6 vetzuren die voor ons niet goed zijn. Eet zo nu en dan wat vlees. Beter kunt u vis nemen. Ga dan voor wilde vis en niet de gekweekte vis.
 • Neem veel goede vetten met omega 3, 6 en 9 in de juiste verhouding zoals: olijfolie, sesamolie, hennepzaadolie, kokosolie, lijnzaadolie, visolie en roomboter. Laat margarine en bak en braad producten staan. Deze bevatten ongezond gehard vet, transvetten en synthetische vitaminen. Bak in roomboter of kokosolie.
 • Gebruik kruiden waarvan bekend is dat zij een tumorremmende werking hebben zoals: gember, kurkuma longo, kaneel, peper, rozemarijn, thijm, peterselie, graviola, oregano.


Ontgiften
Tijdens de behandeling van kanker is het belangrijk dat het lichaam, lever, nieren, longen, huid, goed kunnen ontgiften (detoxen). Dit doen we met een aantal specifieke kruiden, supplementen en homeopathische middelen.

 IMG_1925535687990-2.jpeg