Home » Orthomoleculaire adviezen
Orthomoleculaire voedingsadviezen en supplementen
CAM07710.jpgIn mijn praktijk werk ik met orthomoleculaire voedingsadviezen en raad ik bepaalde voedingssupplementen aan. Dit wordt individueel voor u uitgezocht, passend bij uw klachten. Door ons veelal eenzijdige voedingspatroon of door ongemerkte voedsel intolerantie lopen we langzaam maar zeker tekorten op die zich vaak uiten als lichamelijke en of geestelijke klachten. Denk aan:
  • Vermoeidheid, vage klachten,
  • Terugkerende (KNO) ontstekingen,
  • Pijnlijke gewrichten en spieren,
  • Hoge bloeddruk, hoog cholesterol,
  • Sombere gevoelens of depressieve gevoelens,
  • Menstruatie of overgangsklachten,
  • Hyperactief, moeite met concentratie,
  • etc.

Ik volg al ruim 25 jaar cursussen en nascholing op het gebied van orthomoleculaire voeding, supplementen en voeding bij (chronische) ziekten en kanker en bespreek graag de mogelijkheden met u.

Voeding zou zo puur mogelijk moeten zijn en zoveel mogelijk nuttige stoffen moeten bevatten. (nutriënten). De meeste voedingsstoffen haal je uit fruit, groenten, noten en zaden, kruiden en volle granen. Bepaalde voedselcombinaties werken helend terwijl andere combinaties juist minder goed kunnen werken. In mijn praktijk maak ik naast alle scholing die ik volg ook gebruik van de inzichten over voeding van o.a. 

Dr.Moerman: https://www.facebook.com/groups/208023392698518/

Dr. Heleen Roex (van oorsprong Nederlands) https://www.facebook.com/DrRoex/
Zie ook dit filmpje van Amerikaanse en Australische artsen over het belang van fruit en groenten en goede voeding: https://youtu.be/xl8zNztsoGg 

 

Wat betekent orthomoleculair?
Het woord 'Orthos' komt uit het Grieks en betekent: 'juist, recht of gezond'. 'Orthomoleculair' staat voor: 'de moleculen betreffende'.

In de orthomoleculaire geneeswijze/voedingswijze streeft men er naar om met voeding en supplementen te werken die het lichaam niet schaden maar juist sterker maken.

Tijdens de anamnese kijk ik waar u tekorten van heeft en hoe we dat met voeding en de juiste supplementen kunnen herstellen. 
De term orthomoleculair werd voor het eerst gebruikt in 1968 door professor Linus Pauling. Linus Pauling won twee maal de Nobel Prijs. In 1954 voor Scheikunde en in 1962 die voor de Vrede. Tot nu toe hebben nog maar vier mensen twee keer een Nobel Prijs gewonnen. De anderen waren Marie Curie (uitvindster van de Röntgen). John Bardeen (Natuurkunde). Frederick Sanger (Biochemicus).

 

Waarom kan ik niet meer opzoeken waar homeopatische en kruidenmiddelen voor zijn?  dit komt door de Codex Alimentarius
Sinds december 2012 is er een Europese wet van kracht geworden, de Codex Alimentarius. Voor u als consument is het lastig om nog te weten wat u wel en niet kunt kopen voor uw gezondheid. Dit is het werk van onze regering. 
Deze wet houdt in dat alle gezondheidsclaims op voedingsmiddelen, vitaminen, mineralen, geneesmiddelen en homeopatische geneesmiddelen zijn verboden tenzij deze door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) zijn goedgekeurd en ze "wetenschappelijk" zijn bewezen.

Vreemd genoeg worden bijna alle wetenschappelijke onderzoeken naar voeding, vitamines, mineralen en homeopatische geneesmiddelen door de (NVWA) afgewezen. Aanvragen van farmaceutische bedrijven voor reguliere geneesmiddelen worden  vaak wel toegelaten. Dat is vreemd want uit diverse onafhankelijke onderzoeken blijkt dat 80% van die onderzoeken die de Farmacie aanbiedt niet volgens de richtlijnen zijn uitgevoerd of dat er eigenlijk niets is aangetoond over de werkzaamheid van het geneesmiddel. Ook komt het steeds vaker voor dat medicijnen van de markt verdwijnen omdat ze zeer ernstige bijwerkingen vertonen.  Het lijkt  in deze dat de politiek en farmacie zo met elkaar zijn verweven zijn dat er van enige objectieve politiek hierin geen sprake lijkt.

Meer lezen:
'Medische wetenschap blijkt kwakzalverij' leest u hier
'Codex Alimentarius in werking' leest u hier