Home » Orthomoleculaire adviezen
Orthomoleculaire voedingsadviezen en supplementen
CAM07710.jpgIn mijn praktijk werk ik met orthomoleculaire voedingsadviezen en raad ik bepaalde voedingssupplementen aan. Dit wordt individueel voor u uitgezocht, passend bij uw klachten. Door ons veelal eenzijdige voedingspatroon of door ongemerkte voedsel intolerantie lopen we langzaam maar zeker tekorten op die zich vaak uiten als lichamelijke en of geestelijke klachten. Denk aan:
 • Vermoeidheid, vage klachten,
 • Terugkerende (KNO) ontstekingen,
 • Pijnlijke gewrichten en spieren,
 • Hoge bloeddruk, hoog cholesterol,
 • Sombere gevoelens of depressieve gevoelens,
 • Menstruatie of overgangsklachten,
 • Hyperactief, moeite met concentratie,
 • etc.

Ik volg al ruim twintig jaar cursussen en nascholing op het gebied van orthomoleculaire voeding, supplementen en voeding bij kanker en bespreek graag de mogelijkheden met u.

Wat is orthomoleculair?
Het woord 'Orthos' komt uit het Grieks en betekent: 'juist, recht of gezond'. 'Orthomoleculair' staat voor: 'de moleculen betreffende'.

In de orthomoleculaire geneeswijze/voedingswijze streeft men er naar om met voeding en supplementen te werken die het lichaam niet schaden maar juist sterker maken.

Tijdens de anamnese kijk ik waar u tekorten van heeft en hoe we dat met voeding en de juiste supplementen kunnen herstellen. 
De term orthomoleculair werd voor het eerst gebruikt in 1968 door professor Linus Pauling. Linus Pauling won twee maal de Nobel Prijs. In 1954 voor Scheikunde en in 1962 die voor de Vrede. Tot nu toe hebben nog maar vier mensen twee keer een Nobel Prijs gewonnen. De anderen waren Marie Curie (uitvindster van de Röntgen). John Bardeen (Natuurkunde). Frederick Sanger (Biochemicus).

 

Waarom kan ik niet meer opzoeken waar homeopatische en kruidenmiddelen voor zijn?  dit komt door de Codex Alimentarius
Sinds december 2012 is er een Europese wet van kracht geworden, de Codex Alimentarius. Voor u als consument is het lastig om nog te weten wat u wel en niet kunt kopen voor uw gezondheid. Dit is het werk van onze regering. 
Deze wet houdt in dat alle gezondheidsclaims op voedingsmiddelen, vitaminen, mineralen, geneesmiddelen en homeopatische geneesmiddelen zijn verboden tenzij deze door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) zijn goedgekeurd en ze "wetenschappelijk" zijn bewezen.

Vreemd genoeg worden bijna alle wetenschappelijke onderzoeken naar voeding, vitamines, mineralen en homeopatische geneesmiddelen door de (NVWA) afgewezen. Aanvragen van farmaceutische bedrijven voor reguliere geneesmiddelen worden  vaak wel toegelaten. Dat is vreemd want uit diverse onafhankelijke onderzoeken blijkt dat 80% van die onderzoeken die de Farmacie aanbiedt niet volgens de richtlijnen zijn uitgevoerd of dat er eigenlijk niets is aangetoond over de werkzaamheid van het geneesmiddel. Ook komt het steeds vaker voor dat medicijnen van de markt verdwijnen omdat ze zeer ernstige bijwerkingen vertonen.  Het lijkt  in deze dat de politiek en farmacie zo met elkaar zijn verweven zijn dat er van enige objectieve politiek hierin geen sprake lijkt.

Meer lezen:
'Medische wetenschap blijkt kwakzalverij' leest u hier
'Codex Alimentarius in werking' leest u hier

 

Reguliere- en complementaire geneeskunde
Juist bij chronische klachten, kwalen en ziekten waarbij de reguliere geneeskunde nog maar  weinig te bieden heeft en de complementaire geneeskunde juist wel, zou samenwerking de beste oplossing zijn. Om dat te bereiken is uw hulp hard nodig.
Het is van het allergrootste belang dat er meer informatie openbaar wordt over de resultaten van de alternatieve geneeswijzen. Daarom vraag ik u om die resultaten bekend te maken. U zou het volgende kunnen doen:
 • Vul de petitie in op www.keuzevrijheid.nl Dit is een direct signaal naar de politiek.
 • Bel of mail uw zorgverzekeraar en doe uw verhaal.
 • Bel of mail de VVD of het ministerie van volksgezondheid en vraag waarom zij zo anti-complementair zijn.
 • Maak uw verhaal bekend op het internet, allerlei fora, facebook, twitter maakt niet uit waar, maar vertel uw ervaringen met de complementaire zorg.
 • Schrijf uw verhaal in mijn gastenboek.
 • Bel of mail naar De Libelle, de Margriet, de Viva of andere bladen die wellicht geïnteresseerd zijn in uw verhaal.
 • Uw verhaal is onmisbaar
Jaarlijks gaan circa twee miljoen Nederlanders naar een homeopaat, een natuurgeneeskundige, een osteopaat, een acupuncturist. Daarnaast staat 85% van de Nederlanders positief tegenover het gebruik van complementaire geneeswijze, ook wel CAM genoemd. Misschien bent u een van die twee miljoen mensen?