Home » Mijn Andere Therapieën » NLP & Coaching

Coaching en NLP

NLP is heel erg leuk, boeiend en effectief maar ik zet nu het nu vooral in combinatie met Touch of Matrix in. Dit werkt nog sneller en effectiever in mijn ogen dan alleen NLP.
 
Wat is Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP)
In 2003 heb ik een intensieve opleiding gevolgd tot personal coach. Deze opleiding bevatte veel elementen van NLP en dat sprak mij, naast alle andere technieken die ik leerde het meest aan. NLP staat voor: Neuro Linguistisch Programmeren en is een methodiek voor training, coaching en communicatieverbetering. NLP heeft een positieve en oplossingsgerichte kijk op het veranderen van je eigen gedrag. En wordt er gekeken naar de mogelijkheden van iemand en je maakt gebruik van de kracht van mensen. Men leert te leven in het nu. De laatste jaren volg ik vooral veel scholing over NLP en communicatie en de toepassing in de praktijk. 
 
Wat is NLP?
NLP is een methodiek voor training, coaching en communicatieverbetering, die ontwikkeld is rond 1970. Er wordt vooral ingegaan op de vraag: Hoe komt het dat we doen wat we doen en hoe kunnen we, als ons gedrag niet meer effectief is, dat positief veranderen. We beschikken zelf over alle hulpbronnen die we nodig hebben om te bereiken wat we willen en door NLP leer je die hulpbronnen toe te passen. 
Tijdens NLP sessies kijken en bekijken we je overtuigingen, gewoontes en je gedrag en gaan na waar dat vandaan gekomen is en of dat nu nog functioneel is. Op deze manier leer je op een ander wijze te kijken naar je eigen gedrag en vervolgens om er anders mee om te gaan. Door de technieken leer je ander effectief gedrag te ontwikkelen. NLP houdt zich niet bezig met problemen maar met juist met oplossingen. Het is een heel andere manier om met jezelf en met anderen om gaan. Met NLP ben je in staat om op korte termijn het beste in jezelf en anderen te ontdekken. 
 
Voor wie is NLP?
NLP is voor mensen die op één of andere manier (iets) willen veranderen, verbeteren, anders willen maar niet weten hoe. Veranderen kan wenselijk zijn op het persoonlijke en/of professionele vlak.