Home » Blog: Wat zeggen de cijfers nu echt over Corona

Blog: Wat zeggen de cijfers nu echt over Corona

Gepubliceerd op 26 april 2020 om 10:51

Cijfers. WHO advies is 1 meter afstand. Belang van veldonderzoek. Maatregelen en meer.
Het is weer even lezen maar ik hoop dat het de moeite waard is.

Volgens mij moeten we naar cijfers en veldonderzoek kijken. De cijfers van Nederland en de wereldwijde laten zien wat er echt aan de hand is. De media en de diverse apps spreken over ziekte, dood en hoge cijfers en een verschrikkelijke toekomst. Ze koppelen corona los van de griep maar dat is niet logisch. In de meeste gevallen is namelijk totaal niet duidelijk of iemand aan de griep of aan corona is overleden. Als ik naar de kale sterfte cijfers van Nederland en de griep en corona cijfers wereldwijd kijk dan krijg ik een heel ander beeld. Een beeld dat eigenlijk niet veel afwijkt van andere pittige griepjaren. Voor Nederland geldt ook nog dat onze maatschappij aan het vergrijzen is en er dus sowieso meer (griep)sterfte komt. Op https://www.worldometers.info/​ vind je alle (sterfte) cijfers wereldwijd. Als ik de influenza en corona sterfte cijfers van 1 januari t/m 24 april optel kom ik op 225.000 uit. Dat is voor de eerste 4 maanden van het jaar heel normaal. Jaarlijks overlijden wereldwijd zo’n 650.000 mensen aan de griep met name tijdens de winterperiode. Het griepseizoen in Nederland (Europa) loopt van week 40 t/m week 20 met meestal de piek tussen december en eind maart.
Als ik de sterfte cijfers van Nederland van week 40 t/m 16 optel kom ik op de volgende cijfers:

2016/ 2017​ 88.861
2017/2018​ ​ 92.271
2018/2019​ ​ 86.856
2019/2020​ ​ 95.630

Je ziet dat er nu wel meer sterfte is maar niet extreem veel meer.
Onderaan dit bericht staan de sterftecijfers van week 1 t/m 16 zodat je kan zien hoe die fluctueren en je ziet dat de week cijfers alweer naar beneden gaan. Voor de cijfers zie: https://opendata.cbs.nl/#/CBS/nl/dataset/70895ned/table?dl=7EB5

94589807_2987216258066150_7545263700819574784_o-1.jpg

Een pittige griepvariant zoals de Sars, Mers, Aziatische, Hongkong griep, etc komt meestal het jaar erop niet terug of is sterk verzwakt. Dus de kans dat deze pittige Corona variant er volgend jaar weer is en op deze manier is heel erg klein. Een pittige griepvariant met meer oversterfte komt om de 3 á 10 jaar voor. Dus een vaccin komt als mosterd na de maaltijd. Je immuniteit versterken met gezonde voeding, kruiden en supplementen, lekker in de buitenlucht zijn, voldoende slapen en niet teveel stress, is zinvoller

Wat is griep
Griep is eigenlijk een pakketje van influenza stammen (A, B of C), wat RS en verkoudheidsvirussen en​ 5 tot 20% Corona​ virussen. Dat bij elkaar noemen wij de griep en trekt elk jaar in de winterperiode meestal van Oost naar West over de wereld. Dus landen als China, India, Indonesië, Thailand, Korea, maar ook het hele midden Oosten zijn allang over hun piek heen en dat laten de cijfers van die landen ook zien. Wij zijn er ook bijna doorheen (bijna week 18).

Griep houdt van een gematigde koele temperatuur en droge lucht. Het wordt overgebracht door niezen en hoesten en via de handen. Het advies van de WHO is 1 meter afstand houden ook voor deze corona variant! (zie ook mijn artikel op deze pagina). En op: https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public.

Zodra de luchtvochtigheid en de temperatuur hoger wordt en de zon krachtiger dooft de griep uit.
80% van de mensen heeft matige tot milde klachten, 20% wordt flink ziek en 2 tot 3% daarvan krijgt complicaties. Meestal is dat een longontsteking waaraan je kan overlijden. 98% van de mensen die aan griep overlijden zijn oude mensen met (meerdere) onderliggend lijden. Vroeger werd griep ook wel “Old man's friend” genoemd omdat je snel en zonder veel pijn overleed.

Kinderen hebben de minste last van griepklachten en zijn niet zo besmettelijk. Als je de griep gehad hebt ben je immuun voor de (meeste) virussen die in het pakketje zaten. Maar virussen muteren voortdurend en het jaar erop zitten er of andere virussen in het pakketje of ze zijn gemuteerd en afgezwakt en ben je inmiddels immuun voor. Dat is ook de reden dat het griepvaccin niet tot nauwelijks werkt. Hier zijn heel veel grote meta onderzoeken naar gedaan met allemaal dezelfde uitkomst.

Als je dit verhaal leest denk je maar dit is toch precies wat ze ook over Corona zeggen? Ja dat klopt en naar mijn idee is Corona ook gewoon griep maar wel een hele nare en pittige.

Is Nederland zwaar getroffen?
Nederland is wel heel zwaar getroffen hoor je steeds in de media. En dat klopt ook maar niet helemaal. Zeker in het zuiden van het land na de Carnaval/wintersport heeft deze Corona griep heel erg huisgehouden. Daar lagen de Ic’s inderdaad overvol. Maar door jarenlangen bezuinigingen heeft Nederland per 1000 mensen nog maar 2 Ic bedden. Duitsland heeft per 1000 mensen 6 Ic bedden.

Ondanks de dramatische voorspellingen elke week weer door Ic artsen en de media dat er veel te weinig Ic bedden zouden zijn, bleek dat elke week niet waar te zijn en waren er één derde tot de helft minder Ic opnames dan voorspeld. Dus de angst voor en computermodellen speelden meer een rol dan wat er werkelijk gebeurde.

Op een gegeven moment waren er 2000 Ic bedden beschikbaar en kon nog naar 2400 opgeschaald worden. Maar op de piek waren ‘maar’ 1500 Ic bedden bezet.
Tijdens de zware griep van 2018 lagen mensen op de gangen en op de spoed omdat er geen Ic bedden meer vrij waren en toen waren er geen lockdowns.
Daarbij zit onze maatschappij zit zo’n beetje tegen het hoogtepunt van de vergrijzing aan dus de verwachting is sowieso al dat er de komende jaren steeds meer oude mensen aan de complicaties van de griep zullen overlijden. (gegevens CBS). Dus het hebben van voldoende Ic bedden lijkt mij met een vergrijzende maatschappij verstandig.

Beademing en vit C infusen
Ook het beademingsbeleid dat overgenomen is mede door de beelden uit China en Italië is misschien niet zo’n goede strategie geweest. Begin maart schreven Duitse longartsen al dat intuberen een veel grotere sterftekans en langere Ic opname geeft. Dat gewoon beademen met ozon veel minder belastend is en in de meeste gevallen veel betere en snellere resultaten geeft. De minister president van Engeland Boris Johnson heeft deze ozon behandeling ook gekregen en was snel opgeknapt. In delen van Amerika wordt dit inmiddels ook gedaan en worden er ook vit C infusen gegeven. Zowel onderzoek uit China, Korea en Amerika laat zien dat vit C infusen snel werken. Voor zover ik weet worden het beademen met ozon en de vitamine C infusen in Nederland niet gedaan.

Maar waarom zulke extreme maatregelen?
De wereldwijde en ook Nederlandse cijfers laten dus een heel ander beeld zien van deze griep en je vraagt je dan ook af waarom er zulke extreme maatregelen genomen worden. Andere jaren hebben we dat ook niet gedaan. De eerste corona griep gevallen in Nederland zijn er waarschijnlijk al in december/januari geweest maar zijn niet eens opgemerkt.

Hoogleraar Mattias Desmet maar ook Marli Huijer en Yvonne van Stigt hebben goede artikelen geschreven over de overreactie van mensen als ze in paniek raken van iets onbekends. (Artikelen staan op deze pagina).

Hoe komt het dat veel Europese landen in hun paniek voor lockdowns gekozen?
Daar is o.a. een verkeerd computer model van half maart van Dr. Neil Morris Ferguson verantwoordelijk voor. Hij is een Britse epidemioloog die onderzoek doet naar de verspreiding van infectieziekten van dier op mens. Door zijn foute berekeningen, wat hij ook toegegeven heeft, en de beelden uit Italië en China zijn veel landen in Europa in paniek gaan handelen en konden ze alleen maar lockdown bedenken. Alleen Zweden hield het hoofd koel.​ (ook Japan en Hongkong en nog meer landen).

Onderstaande artikel is zeer duidelijk hierover.​ Ook in Het Parool stond een interview met hem.
Zweedse top-epidemioloog maakt brandhout van ‘lockdowns’: ‘Zelden heeft een onofficiële studie zo veel impact gehad op de globale beleidsvoering’ ‘De studie van het Imperial College was niet erg goed. Nooit heb ik een ongepubliceerde studie gezien die zoveel impact heeft gehad op het globale beleid.’ Dat zegt Dr. Johan Giesecke, een Zweedse epidemioloog van wereldfaam, die de Zweedse overheid adviseert in de coronacrisis. Giesecke is niet de eerste de beste. Deze wetenschapper is ondertussen 70 en met pensioen, maar was de allereerste Chief Scientist van het Europees Centrum voor ziektepreventie en​ bestrijding (ECDC) en ook adviseur bij de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).
https://businessam.be/zweeds-top-epidemioloog-maakt-brandhout-van-lockdowns-zelden-heeft-een-onofficiele-studie-zo-veel-impact-gehad-op-de-globale-beleidsvoering/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=morning_brief_olie_ging_maandag_300_lager_zweeds_top_epidemioloog_maakt_brandhout_van_lockdowns_kappersbezoek_in_de_anderhalvemetersamenleving&utm_term=2020-04-21

En zie ook https://stichtingvaccinvrij.nl/corona-doden-worden-de-tellingen-gemanipuleerd/​ ​ En kijk dan naar het derde filmpje waarin Del Bigtree beelden laat zien van een persconferentie waarin Dr. Deborah Birx tijdens een persconferentie in het Witte huis verteld wat er gebeurde door het verkeerde computermodel.

Nog even een weetje. Er zijn 193 landen bij de WHO aangesloten. 90 landen hebben maatregelen t/m lockdowns ingesteld. 110 landen hebben dus geen maatregelen genomen. De wereldcijfers laten niet zien dat lockdowns helpen.

Wat zegt huidig onderzoek over Corona
Op 2 april publiceerde Professor Hendrik Streeck uit Duitsland zijn eerste bevindingen van het wetenschappelijke veldonderzoek dat hij bij 1000 mensen, 600 gezinnen in Gangelte had gedaan. Zijn conclusie: deze corona griep blijkt niet zo heel besmettelijk te zijn en is ook niet zo dodelijk als gedacht. De besmetting verloopt niet via deurkrukken, wc brillen, tafels stoelen en contact beroepen. https://www.zdf.de/gesellschaft/markus-lanz/markus-lanz-vom-9-april-2020-100.html
Zie hier zijn duidelijke uitleg op 9 april.

Veldonderzoek is eigenlijk de toetsing van theorieën en of computermodellen. Bij veldonderzoek heb je met de echte werkelijkheid te maken en weet je dus of een theorie of computermodel klopt of niet. Daarom moet elke theorie of computermodel ook eerst getoetst worden in de werkelijkheid. En dat is dus precies wat prof. Hendrik Streeck gedaan heeft onder een hele grote groep mensen.​ En hij is niet de enige, er zijn inmiddels ook wetenschappelijke veldonderzoeken uit China, India, Korea, Engeland, Italië, die hetzelfde beeld laten zien.

Maar hoe raar het ook klinkt de theorieën en computermodellen worden als leidraad genomen en het wetenschappelijke veldonderzoek wordt genegeerd. Zou dat kunnen komen omdat onze regering zich alleen maar door een ‘Outbreak’ team laat adviseren dat bestaat uit (theorie) virologen en (Ic) artsen en een computermodellen techneut en niet één wetenschappelijke veldwerker?​

Sowieso zou je bij een ‘crisis’ als deze ook economen, (ethiek)psychologen, sociologen, filosofen, vakbonden, etc wekelijks aan diezelfde tafel moeten hebben. Er speelt namelijk niet alleen een virologisch/medisch probleem. Het feit dat dat nog steeds niet gebeurd is, geeft een enorme tunnelvisie en we stevenen dan ook af op een economisch drama, een onleefbare samenleving, heel veel armoede, depressies, angsten, zelfmoorden, eenzaamheid, etc.

Het nieuwe abnormaal en de WHO norm
Dan nog even de 1.5m maatschappij. Waar komt dat vandaan en raakt het kant of wal?
Wij betalen jaarlijks 31 miljoen aan de WHO. Minister de Jonge is de afgelopen 2 weken heel vrijgevig geweest en heeft de WHO nog eens 150 miljoen gegeven voor onderzoek. Je zou denken dat we de adviezen van deze club dan ook opvolgen….. toch? Het advies van de WHO is om tijdens de corona griepperiode 1 meter afstand te houden. (zie ook mijn eerdere artikel hierover). Besmetting komt door handcontact en de speekseldruppels van hoesten, niezen, schreeuwen, hard zingen, die komen 80 cm misschien 1 meter ver. Gewoon praten, langs elkaar heen lopen als je niet niest of hard hoest, geeft dus geen besmetting!

Besmetting vindt vooral plaats op slecht geventileerde plekken, droge (airco) lucht en veel mensen te dicht bijelkaar waar gehoest geproest hard gezongen of geschreeuwd wordt.
Waarom dan praten over een 1.5m maatschappij? Volkomen dwaas en onzinnig. Een bedenksel van iemand en volkomen onrealistisch en onnodig. https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public

Tijdens het griepseizoen een mondkapje adviseren in het OV, tijdens carnaval of apres ski hossen, massa feesten, prima. Thuiswerken als kan als je wat hoesterig bent prima.
En als je ziek bent thuisblijven, prima.

Maar verder ga juist naar buiten, ventileer je huis. Virussen houden niet hoge luchtvochtigheid, van zonlicht en uv straling, dan gaan ze dood. Ipv wc papier had men beter plantenspuiten en cv waterbakjes kunnen hamsteren.😏
En kijk nog even het filmpje met professor Hendrik Streeck. Deze corona griep is niet zo heel besmettelijk, ook niet via deurklinken, wc brillen, tafels stoelen, contactberoepen, etc. Dus horeca, restaurants, bioscopen, musea, etc etc kunnen gewoon open met misschien een paar aanpassingen tijdens het griepseizoen. Maar de voorstellen van nu en de aanpassingen zijn volkomen dwaas.

Immuun worden
Hoe meer mensen de griep krijgen hoe meer immuniteit er ontstaat en is het virus sneller uitgeraasd en verdwijnt. Zo bescherm je kwetsbare mensen. Dus wat we nu doen met de zogenaamd ‘intelligente lockdown’ is eigenlijk vrij dom. De kans dat we het griepseizoen juist verlengen omdat er te weinig mensen immuun worden is heel reëel.

Tijdens een heftige griepgolf is het verstandig om oude en of kwetsbare mensen af te schermen. Niet teveel​ bezoek en even de kleinkinderen wat minder laten komen is prima.​ ​
Uiteraard moet je het personeel dat voor hen zorgt dan wel beschermingsmiddelen geven want anders heeft dat afschermen geen enkele zin.
Maar immuniteit opbouwen is dus juist belangrijk voor iedereen.

Het is een heel verhaal geworden en als je het wil delen is dat fijn.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.