Waarom zou je vaccineren?

 
Veel mensen zijn bang gemaakt voor de complicaties die je kunt krijgen na een kinderziekte. Maar hoe terecht is die angst? De meeste (kinder)ziekten hebben namelijk een mild verloop. Een kind is een paar dagen ziek met hoge koorts en worden dan weer beter. Daarbij (hoge) koorts is goed. Het immuunsysteem wordt aan het werk gezet en verkeerde cellen worden afgebroken en uitgescheiden. Er blijkt uit steeds meer onderzoek dat hoge koorts een preventie tegen kanker geeft.
 
Gezonde kinderen krijgen geen complicaties maar bouwen wel levenslange immuniteit op tegen de doorgemaakte ziekte. Dit in tegenstelling tot een vaccinatie, die beschermen hooguit 7-10 jaar!! 
 
Complicaties komen zelden voor. Als ze voorkomen is dat in situaties dat de levensstandaard laag is, de hygiëne te wensen overlaat en voeding erg eenzijdig is en ons immuunsysteem dus niet optimaal kan werken. Hiervan is in onze Westerse wereld toch niet echt sprake. Waarom en waartegen blijven we dan toch zoveel vaccineren?
 
Wanneer kan een vaccinatie wel zinvol zijn?
Natuurlijk kunnen er overwegingen zijn om sommige vaccinaties op bepaalde momenten wel te geven zoals bijv difteritis en thypus als we in een oorlogssituatie zouden zijn, of als er een ernstig voedseltekort is en daardoor onze immuniteit, hygiëne (schoon drinkwater) en voedselvoorziening op een heel laag pitje staan.
Een andere reden kan zijn dat we op een avontuurlijke vakantie of 'survivaltocht' willen gaan ergens diep in de tropen of binnenlanden van...........?
In iedergeval ver weg van onze westerse beschaving en comfort en we daar zelf aan ons eten en drinken moeten zien te komen. Onze immuniteit kan dan verzwakken en dan lopen we inderdaad risico op het krijgen van (tropen) ziekten en kan een vaccinatie zinvol zijn.
 
Maar zoals ik hierboven al zei: Volgens mij is dat in onze welvaartsmaatschappij niet aan de orde en zijn de gemiddelde vakantie reizen naar Turkije, Spanje, Tunesië, etc  ook geen survivaltocht!
 
Vanaf dat ik praktijk heb, bijna 20 jaar, krijg ik steeds vaker kinderen en volwassenen met allerlei chronische (KNO) klachten, vermoeidheidsklachten, huiduitslag en eczeemklachten, concentratie en of gedragsklachten en auto-immuunziekten. Als ik de (tropen) vaccinaties, de griepprik, malariapillen  en andere medicatie homeopatisch ga ontstoren zie je ze enorm opknappen.
Zie ook onder de menuknop CEASE Therapie.
 
Ik ben er inmiddels van overtuigd dat de meeste vaccinaties de gezondheid kunnen schaden en dat er maar weinig goede redenen zijn om jezelf of je kinderen te laten vaccineren.
 
Voor nog meer informatie over de voors en tegens over vaccineren verwijs ik u naar: http://NVKP.nl
In onderstaand overzicht ziet u dat de meeste (kinder) ziekten allang op hun retour waren voordat we gevaccineerd ging worden. Ook de ziekten waartegen we niet vaccineren zijn door onze verbeterde levensomstandigheden bijna als vanzelf verdwenen.